Interieurprofessional in the spotlight: Jeroen Glas

Wie doet wat in de interieurbranche?

In Nederland werken er zo’n 140.000 mensen in de interieur-en woonbranche. De interieurwereld is een dynamische wereld met veel mooie en diverse functies. Wij stellen regelmatig de verschillende mensen en functies aan je voor. De eerste keer gaan wij in gesprek met één van de oprichters van Interieur Carrière Jeroen Glas.

Jeroen Glas Interieur carriere

1. Wie is Jeroen Glas?

Ooit begonnen als interieurontwerper, de interieurbranche verlaten in de 2008 crisis en uiteindelijk gelukkig weer hierin terug beland. In de tussentijd heb ik diverse projecten opgepakt in de meest brede zin; ik heb in de vakantiebranche gewerkt, de paardenwereld, marketing en communicatie en nog veel vele andere interessante projecten mogen oppakken. Ik kan dan ook met grote overtuiging zeggen dat de interieurbranche de mooiste branche is!

2. Waarom ben je de vacaturewebsite Interieur Carrière begonnen?

Zelf was ik anderhalf jaar geleden op zoek naar een baan in de interieurbranche en realiseerde mij dat er een gebrek was aan een platform dat specifiek gericht was op mensen die op zoek zijn naar een baan in deze branche. Met mijn vader in de werving en selectie heb ik op een positieve wijze recruitment ervaren. Niet de schreeuwerige kant met ongewenste LinkedIn berichten en opdringerige recruiters. Nee, een specialistische kant met enthousiaste partijen die samen de beste match maken.

3. Wat vind je het leukste aan het werken in de interieurbranche?

Het werken met gedreven mensen. Er heerst altijd een passie, samenhorigheid en met enige regelmaat een goede netwerkborrel. Je werkt met mooie spullen om je heen en mensen die mooie spullen waarderen.

4. Wat is jouw grootste talent?

Een vriend van mij zei tijdens het reizen ooit: “Zelfs met een roze lap over zijn broek is Jeroen nog in staat om met iedereen vrienden te maken.” Kleine uitleg: we waren toen aan het backpacken en mijn broek was zo oud dat hier een groot gat in zat met daaroverheen een gestikte roze bloementjeslap.

5. Wat is jouw favoriete interieur item?

De Creus stoel van Riva1920. Geweldig materiaalgebruik, eerlijk en puur. Een uitgeholde boomstam met een grof stuk leer erop. Helemaal mijn ding (verjaardagstip).

Winkelwagen
Scroll naar boven