Interieurprofessional in the spotlight: Diewert van der Horst

Diewert van der Horst

Wat doe je in de interieurbranche? 

Ik ben directeur/eigenaar van Houtwerk BV Beverwijk. Samen met 2 partners en een team van 25+ maken we exclusieve interieurs in binnen en (af en toe) buitenland. We hebben in 2023 ons 25-jarig jubileum gevierd. Naast Houtwerk hebben we een eigen meubel label, Item Amsterdam, waarin we de design klassiekers van de toekomst maken. Met onze uitgebreide werkplaats doen we ook bewerkingen voor andere bedrijven. Zo hebben wij bijvoorbeeld een 5-assige CNC met een werkgebied van 1500x3000x1200mm waarmee we 3D  freeswerk kunnen doen, iets waar we trots op zijn!

Wat maakt jouw werk in deze branche zo leuk? 

Wij maken graag mooie dingen en we houden van technische uitdagingen. We werken voor veel verschillende soorten klanten; particulieren, interieurarchitecten, architecten en ontwerpers. Omdat we al even meelopen hebben we een aantal leuke vaste opdrachtgevers, leveranciers en partners waarmee we voor het mooiste resultaat gaan. Als we aan het einde van een project met de klant kunnen proosten op het resultaat én de zo leuk mogelijke weg ernaar toe is een project echt geslaagd.

Welk project van jezelf zou je een 5-sterren review willen geven en waarom? (foto’s)!) 

Penthouse Amsterdam en Item. Penthouse Amsterdam, omdat we daar een heel hoog detail niveau hebben behaald met bijzondere materialen (corian, etimoe fineer, gerookt eucalyptus en diverse andere materialen).

Item, omdat we binnen anderhalf jaar een heel nieuw label met 9 productieklare Items van goede ontwerpers in de markt hebben gezet met lancering op Masterly Milaan.

Stel, we gaan 5 jaar vooruit in de tijd. Waarop zou je dan trots willen zijn?

Ons nieuwe label “Item-Amsterdam” moet dan 200 tot 300 Items per jaar over de wereld versturen.
Daarnaast heeft Houtwerk dan net zijn 31-jarig jubileum achter de rug en heeft zich nog meer gespecialiseerd in het maken van te gekke interieurs. Ik hoop dat ons team dan nog zo veel mogelijk bij elkaar is want samen kunnen we excelleren.

Winkelwagen
Scroll naar boven