40% van de interieurbedrijven hebben een vacature openstaan!

Er zijn veel carrièrekansen in de interieurbranche en projectmarkt. INretail heeft een peiling gedaan waaruit blijkt dat veel bedrijven in de interieurbranche en projectmarkt vacatures hebben. Maar liefst 40% van de bedrijven heeft 1 of meerdere vacatures openstaan. Dus op zoek naar een baan? Check onze vacatures op Interieur Carrière!

Wat voor vacatures zijn er in de woonbranche en interieurbranche? Veel interieurbedrijven zoeken vakmensen zoals een vloerenlegger, keukenmonteur of ander vakpersoneel. Bijna de helft van deze bedrijven zet ZZP’ers in om de tekorten op te lossen. De belangrijkste redenen om met ZZP’ers te werken, zijn de flexibiliteit en het niet kunnen vinden van de juiste vakmensen (48%).

Ondernemers werven nieuwe vakmedewerkers vooral via hun eigen netwerk, websites en social media. De helft plaatst ook vacatures op online platforms. Wat opvallend is is dat een kwart van de ondernemers scholen inschakelt om nieuw personeel te werven. Veel bedrijven hebben behoefte aan jonge mensen en scholing. Ruim 80% van de bedrijven is een erkend leerbedrijf en kan leerling-vakmensen opleiden. Bijna de helft van de ondernemers wil extra scholing op het gebied van vakmanschap. Ondanks het grote aantal vacatures heeft maar een klein aantal ondernemers een leerling voor het komende schooljaar. Positief is dat 70% van de retailers bereid is het vak te promoten. Ze bieden snuffelstages, nemen deel aan open dagen van opleidingen of geven gastlessen.

Winkelwagen
Scroll naar boven